Articles

22 Οκτώβριος 2015

FALLEN ARISE “Adeline” in concert | Live album presentation στον Κινηματογράφο Τριανόν

fallen-arise-live-album-presentation-cine-trianon
FALLEN ARISE
“Adeline” in concert / Live album presentation
Live στον Κινηματογράφο Τριανόν
(Κοδριγκτώνος 21 / Πατησίων 101, ΗΣΑΠ «Βικτώρια»)
Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015
Πόρτες: 21:00 – Είσοδος: 6€

Οι Fallen Arise παρουσιάζουν την νέα –δεύτερη σε σειρά- δισκογραφική τους κυκλοφορία, υπό τον τίτλο “Adeline”. Το στιχουργικό concept του album παίρνει ζωή, στη σκηνή του Κινηματογράφου Τριανόν και μετουσιώνεται σε μία μουσική παράσταση με 6 ηθοποιούς, που ενσαρκώνουν τους ρόλους του έργου, αλλά και με προβολή σχετικής ταινίας, δημιουργημένης πάνω στην ιδέα του concept, που ως τρίτο μέσο αφήγησης, θα συνεισφέρει στην υψηλού επιπέδου πληρότητα αυτού του τολμηρού καλλιτεχνικού εγχειρήματος, που συνδυάζει μουσική, θέατρο και κινηματογράφο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
“Ο Βικτωριανός έρωτας κινείται στο μεταίχμιο του ηθικού καθωσπρεπισμού, από τη μία, και των παρωχημένων ηθικών αξιών, από την άλλη. Το απαγορευμένο δηλώνει το ηδονιστικό, το ρομαντικό είναι και καταραμένο και το καταραμένο δεν τρέφεται με φως, παρά μόνο με σκοτάδι. Ο έρωτας και το σκοτάδι είναι δύο έννοιες συζευγμένες από τη μοίρα να αλληλοσυμπληρώνονται, αλλά και να αυτοαναιρούνται και το σκοτάδι είναι θάνατος· το ίδιο και ο έρωτας. Η Adeline το γνώριζε καλά, ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς της μέχρι το τέλος, κυριευμένη από δυνάμεις που ξεπερνούσαν τον ίδιο της τον εαυτό, απλώνοντας ωστόσο με τις επιλογές της πέπλο θανάτου και πένθους γύρω της.”

Οι Fallen Arise αφηγούνται τη γοτθική νουβέλα της Adeline και ερμηνεύουν υπό το πρίσμα του συμφωνικού και μελωδικού metal μία ιστορία που εκτυλίσσεται σε περιβάλλον που παραπέμπει στα έργα του Bram Stoker (“Dracula”), του Wilkie Collins (“The Woman in White”, “No Name, Armadele”, “The Moonstone”) αλλά και της Anne Rice (συγγραφέας του “The Vampire Chronicles”, του οπποίου κινηματογραφικές μεταφορές αποτελούν τα “Interview with the Vampire”, και “Queen of the Damned”). Οι στίχοι λειτουργούν αφηγηματικά και η μουσική πλαισιώνει δυναμικά την εξιστόρηση, με αρωγό το οπτικό ερέθισμα, δημιουργώντας έτσι ένα αφηγηματικό τρίπτυχο κατά το οποίο η ιστορία πραγματώνεται μέσω της μουσικής του συγκροτήματος και της κινησιολογίας των ηθοποιών, υποβοηθούμενη, από το video animation, που αναλαμβάνει τον άτυπο ρόλο του τρίτου αφηγητή. Βαδίζοντας σε εξαιρετικά απάτητα μονοπάτια και έχοντας στο οπλοστάσιό τους τον αρμονικό εναγκαλισμό των τεχνών, με τη μουσική οπωσδήποτε να κατέχει την άρχουσα θέση, οι Fallen Arise καινοτομούν σε έναν χώρο που το πνεύμα της εποχής, πέρα από κάθε αμφιβολία, δεν ευνοεί.

Στην παράσταση θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί:

Ιωάννα Βαβουδάκη (https://goo.gl/OWUOPH)
Ανδροκλής Δεληολάνης (https://goo.gl/lxw9rt)
Ιάκωβος Βέρδης (https://goo.gl/NJQ8WG)
Νίκος Μοναστηριώτης (https://goo.gl/4zOEgA)
Κορίνα Τριανταφύλλου (https://goo.gl/a4HSu9)
Στέλλα Σειραγάκη (https://goo.gl/ULU0g8)
Σκηνοθεσία:

Ιώαννα Βαβουδάκη
Νίκος Μοναστηριώτης
Video making (projection):
• Giorgos Tsapis (https://goo.gl/4pYWrA)

Το “Adeline” κυκλοφορεί από την ROAR! Rock of Angels Records στις 23 Οκτωβρίου 2015 στην Ελλάδα και στις 30 Οκτωβρίου 2015, στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Τη βραδιά θα ανοίξουν οι alternative metallers Dreambleed με ένα μινιμαλιστικό ακουστικό σετ, που θα συμπεριλαμβάνει παραλλαγμένες εκτελέσεις του πολυπρόσωπου, μελωδικού υλικού τους, που έχει αναφορές στον συμφωνικό, τον ηλεκτρονικό, ακόμη και τον nu-metal ήχο.

Μετά το πέρας της παράστασης θα ακολουθήσει after party στο Rainbow Bar (Δεκελέων 40, Γκάζι).

FALLEN ARISE – «My Last Breath» | New (lyric video)

LINKS:

www.fallenarisemusic.com
www.facebook.com/fallenarise
www.3plab.gr
www.facebook.com/3plabgr
www.trianon.gr
www.facebook.com/cinetrianon

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
3P Lab: 3plabgr@gmail.com / 6948182236 (Δημήτρης Κότσης)
Κινηματογράφος Τριανόν: leo@trianon.gr / 210 8215469

***
FALLEN-ARISE