Kirk Whalum - Jazz | VsMusicNet.com

Articles

09 Οκτώβριος 2016

Kirk Whalum – Jazz

kirk-whalum

O Kirk Whalum γεννήθηκε 11 του Ιούλη 1958 Αμερικανός σαξοφωνίστας και τραγουδοποιός Έχει ηχογραφήσει μια σειρά από σόλο άλμπουμ και soundtracks ταινιών, με μουσική που κινείται στο χώρο της Smooth – Contemporary Jazz,  pop και R & B Στην καριέρα του μετράει συνολικά 12 υποψηφιότητες για Grammy. ενώ κέρδισε το βραβείο το 2011 για το τραγούδι (“It’s What I Do”-featuring Lalah Hathaway),

Ο Kirk Whalum φοίτησε στο Γυμνάσιο Melrose και το πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου ήταν μέλος της Ocean of Soul Marching Band, έμαθε να αγαπά τη μουσική από τη γιαγιά του, Thelma Twigg Whalum, έναν δάσκαλο πιάνου, και δύο θείων του , τον Wendell Whalum και Hugh «Peanuts» Whalum, ο οποίοι έπαιζαν με μπάντες τζαζ σε όλη τη χώρα. Αυτές ήταν οι επιρροές του και όπως ο ίδιος δήλωσε στο περιοδικό John H. Johnson του «Ebony Man»το 1994 αναφέρει: «Μου αρέσει να γράφω και να παίζω μουσική μεγάλωσα στο Memphis με R & B, ροκ και τζαζ.

Το 1986 ο καλλιτέχνης εμφανίστηκε στις πολύ μεγάλες συναυλίες του Jean Michel Jarre -Rendez-Vous Houston και Rendez-Vous Lyon.Τη δεκαετία του 1990 θα βρεθεί σε αρκετές περιοδείες συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως η Whitney Houston, Willie Norwood, Babyface, Nancy Wilson, Yolanda Adams, Take 6, BeBe & CeCe Winans, Barbra Streisand, Kirk Franklin, Edwin Hawkins, Quincy Jones , Kevin Mahogany, Al Green, και Luther Vandross.

Ο Kirk Whalum έχει επίσης εργαστεί  για αρκετές ταινίες  συμπεριλαμβανομένων των The Prince of Tides, Boyz n the Hood, The Bodyguard, Grand Canyon, και Cousins (film).Το 2005 ο Whalum ηχογράφησε το Babyface Songbook (2005) με τα καλύτερα τραγούδια R & B των τελευταίων 15 χρόνων, όπως το «Exhale (Shoop Shoop),» «I’ll Make Love to You,» «When Can I See You,» κ.α .

Μαζί με τον τρομπετίστα Rick Braun, τον σοπράνο σαξοφωνίστα Dave Koz, τους κιθαρίστες Norman Brown και Chuck Loeb συνέβαλε επίσης το 2008 στην ταινία ντοκιμαντέρ Μις HIV.On Το 2014, ο Whalum ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του Εθνικού Μουσείου της αφρικανικής αμερικανικής μουσικής στο Νάσβιλ, TN.

Ο Kirk Whalum έχει κυκλοφορήσει συνολικά 24 στούντιο άλμπουμ με τελευταίο το Τhe Gospel According to Jazz Chapter IV» το 2014

Discography :

Floppy Disk (1985) And You Know That (1988)
The Promise (1989)
Mad About the Wolf from Simply Mad About the Mouse (1991)
Caché (1993)
In This Life (1995)
Joined at the Hip w/ Bob James (1996)
Colors (1997)
Gospel According to Jazz: Chapter 1 (1998)
For You (1998) Unconditional (2000)
Hymns in the Garden (2001)
The Christmas Message (2001)
The Best of Kirk Whalum (2002)
Gospel According to Jazz: Chapter 2 (2002)
Into My Soul (2003)
Kirk Whalum Performs the Babyface Songbook (2005)
Ultimate Kirk Whalum (2007) Roundtrip (2007)
Promises Made: The Millennium Promise Jazz Project (2008)
Everything Is Everything: The Music of Donny Hathaway (2010)
The Gospel According to Jazz Chapter III» (2010)
Romance Language (2011)
The Gospel According to Jazz Chapter IV» (2014)

 

Kirk Whalum – The Thrill is gone

 

 



Related Articles

LIVE | EVENTS

MOGWAI

Οι Mogwai επιστρέφουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα !



MOGWAI H επιστροφή..Θεσσαλονίκη – Παρασκευή 30 Νοεμβρίου – Principal Club Theater /
Αθήνα – Σάββατο . LEARN MORE

Upcoming Live | Events / View All

Cold Cave (US) w/ Choir Boy live at Death Disco!

At The Gates (Sweden) + MEMORIAM (U.K.) live in Greece !

MYRKUR (Denmark) 11 Νοεμβρίου @ Fuzz Live Music Club (Αθήνα)

Οι Sólstafir τον Δεκέμβριο @ Fuzz Live Music Club !