Articles

18 Μάρτιος 2017

Nomik «I Ain’t Gonna Be A King» LIVE @ Τριανόν

Nomik-live-at-trianon

Enter Events Proudly Presents: 
Album Premiere of Nomik for «I Ain’t Gonna Be A King»

Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Τριανόν
Opening Act: Atomic Love
Έναρξη: 21:00
Είσοδος: 8€

 Δ,Τύπου

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Τριανόν ο Nomik, frontman του σπουδαίου ελληνικού psych Rock συγκροτήματος Sleepin Pillow και παλαιότερα των Universal Trilogy θα παρουσιάσει στο κοινό για πρώτη φορά το debut solo album του με τίτλο “I Ain’t Gonna Be A King”, που κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου.
Θα απολαύσετε έναν εντελώς διαφορετικό Nomik σε σχέση με τις άλλες live εμφανίσεις του, με τη συνοδεία live μπάντας να συμπληρώνει ιδανικά την performance.

Οι μήτρες – εμπνεύσεις των τραγουδιών προέρχονται είτε μέσα από προσωπικά βιώματα του καλλιτέχνη και φανταστικές αναζητήσεις είτε από παρατηρήσεις του πάνω σε καταστάσεις της καθημερινότητας με το γυναικείο φύλο μέσα στο χρόνο. Όλα τα κομμάτια διαθέτουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό κι έχουν μια ιστορία να πουν κι ακόμα περισσότερες να κρύψουν. 10 γυναικείες προσωπικότητες, 10 θηλυκοί χαρακτήρες που και οι ίδιοι ίσως έχουμε συναντήσει, πρόκειται να συναντήσουμε ή μπορεί και να μη συναντήσουμε ποτέ παρά μόνο να διαβάσουμε ή να ακούσουμε γι’ αυτούς στη πορεία της ζωής μας.

Το album αναφέρεται στη γυναίκα αρχέτυπο, μέσα από την οποία εκπορεύεται και εκπληρώνεται η αγάπη και η δημιουργία και πώς η ίδια, αλλά κι ο άνδρας, αντιλαμβάνονται αυτή τη φύση. Η γυναίκα που ανάλογα με τις διαθέσεις της είναι άλλοτε προσιτή, άλλοτε όνειρο απόμακρο και μπορεί εύκολα να μετατρέπεται σε χίμαιρα, ευλογία ή και ουτοπία. 10 ιστορίες με στοιχεία φανταστικού, πραγματικού, κλασικού, ακόμη και comic, που προσεγγίζουν κλασικές φόρμες των πτυχών της γυναικείας προσωπικότητας και ύπαρξης, μέσα στις οποίες όμως αντανακλούν χιλιάδες κρυμμένες ιστορίες μιας κι εκεί έξω, ευτυχώς υπάρχουν, δρουν και κρύβονται αμέτρητοι τύποι γυναικών.

Το ηχητικό αποτέλεσμα είναι απλά μεθυστικό. Άκρως ενδοσκοπικό, συχνά μελαγχολικό, με στιγμές μεγάλης ανάτασης και πάντα μελωδικό, το “I Ain’ t Gonna Be A King” διατρέχεται από αναφορές σε κλασσική jazz, instrumental και electronic rock, ρετρό ελληνικά, στους ήχους των δεκαετιών του ’50, ’60 και ’70, αλλά και του σήμερα. Πιάνο, βιολιά, ακορντεόν, κρουστά, μπάσο, κιθάρα και πολλά άλλα αναμειγνύονται ιδανικά και δίνουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα σε μια εκπληκτική ενορχήστρωση. Το album ακούγεται σαν μια συχνότητα που καταλήγει σε μια ώριμη ολότητα. Ο στίχος απλός, γλυκός, συνειδητός ολοκληρώνει το μοναδικό αυτό δημιούργημα.

Οι Nomik (Band) είναι:
Lia Hide, Piano
Martin Pig, Guitar (Solarmonkeys, Κ.Β)
George Rados, Drums (Fool in the Box)
Michalis Inchains, Bass (GAD)
Mihalis Vrettas, Violin

Info

Τριανόν Cinema, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101.
Doors open: 21:00
Είσοδος: € 8,00
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1920203368215755/

***

Nomik poster

 

Related Articles

LIVE | EVENTS

H.E.A.T

Οι H.E.A.T στο Chania Rock Festival!


Η διοργανωτές του Chania Rock Festival ανακοίνωσαν την προσθήκη στη φετινή διοργάνωση των Σουηδών H.E.A.T – ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα.. LEARN MORE

 

Upcoming Live | Events / View All

Οι Godspeed You! Black Emperor live @ Gazi Music Hall (Ιερά Οδός 7-13, Αθήνα) / Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Thunder live @ Gagarin 205 / (Sat 19 May)

Ο Sting έρχεται στο Ηρώδειο για δυο εμφανίσεις!

Lara Fabian live in Athens | Σάββατο 19 Μαΐου / Γήπεδο Tae Kwon Do, Φάληρο!

Loading…

The 69 Eyes – jet fighter plane // Metal - Rock / Playlist
  1. The 69 Eyes – jet fighter plane // Metal - Rock / Playlist
  2. Bullet For My Valentine – Venom // Metal - Rock / Playlist
  3. Asking Alexandria Here I Am // Metal - Rock / Playlist
  4. Sick Puppies – Stick To Your Guns // Metal - Rock / Playlist
  5. Shamrain- Raindrops // Metal - Rock / Playlist
  6. Port Noir-Onyx // Metal - Rock / Playlist
Scroll Up