Articles

17 Μάρτιος 2017

Οι Karl Hector and the Malcouns στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις

Karl-Hector-and-the-Malcouns

Η διοργανώτρια εταιρεία Love Light Productions ανακοίνωσε τη διπλή συναυλία (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) του Γερμανικού krautrock, psychedelic, afro-beat, funk σχήματος των Karl Hector and the Malcouns. – Δείτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες:

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 – Death Disco / Αθήνα
Πόρτες: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

 • Περιορισμένη προπώληση: 17€
 • Υπόλοιπη προπώληση και ταμείο: 20€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

 • Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)
 • Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
 • Τηλεφωνικά στο 11876
 • Reload Stores
 • Media Markt
 • Seven Spots
 • Καταστήματα Public (www.public.gr)
 • Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
 • Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr

Σάββατο 8 Απριλίου 2017 – Μαύρη Τρύπα / Θεσσαλονίκη
Πόρτες: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

 • Περιορισμένη προπώληση: 17€
 • Υπόλοιπη προπώληση και ταμείο: 20€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

 • Lotus Record Shop (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 260776, www.lotus.gr)
 • Musicland Records / Ticket House (Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)
 • Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Αρκετά χρόνια πέρασαν από την πρώτη κυκλοφορία των Karl Hector, και είναι πλέον γνωστό πως ο Mr. Hector είναι στην πραγματικότητα ο Γερμανός παραγωγός και κιθαρίστας JJ Whitefield. Ο Whitefield είναι ο οραματιστής πίσω από τους Poets of Rhythm και τους Whitefield Brothers, τα σχήματα των οποίων, με τον ακατέργαστο αναλογικό τους ήχο όπως και την επιστροφή στα funk αρχέτυπα των late 60’s και early 70’s, άνοιξαν τον δρόμο για labels όπως αυτά των Daptone, Truth & Soul και Timmion.

Ο Whitefield, μαζί με τους Thomas Myland και Zdenko Curlija, δημιούργησε τους Karl Hector and the Malcouns στις αρχές της δεκατίας των 00’s. Το ντεμπούτο τους «Sahara Swing» κυκλοφόρησε υπό την αιγίδα της Now-Again το 2008. Εμπεριέχοντας επιρροές από την Αφρικανική διασπορά -μεταξύ άλλων- προετοίμασε το έδαφος για ένα cult αλλά επιδραστικό following. Ένα έντονο πρόγραμμα περιοδειών μετέτρεψε την ηχογράφηση του διαδόχου του «Sahara Swing» σε μία πραγματική πρόκληση, με αποτέλεσμα η μπάντα να κυκλοφορήσει τελικά μια περιορισμένη έκδοση από EP’s τυπωμένα με μεταξοτυπία, τα οποία κατέδειξαν και πάλι την ικανότητά της να διαχειρίζεται μουσικές από την Ανατολική και Βόρειο Αφρική και να τις προσμειγνύει με επιτυχία με την jazz, τη funk και την ψυχεδέλεια.

Το δεύτερο album, «Unstraight Ahead» βρήκε τη μπάντα να εξερευνά μουσικά κατατόπια, έξω από τα όρια του «Sahara Swing». Σε αυτό το album, οι Δυτικοαφρικανικοί ήχοι της Ghana και του Mali συναντούν τους Ανατολικοαφρικανικούς ήχους της Εθιοπιανικής jazz του Mulatu Astatke, αυτή τη φορά αναμεμειγμένους με την επιρροή των νονών του 70’s krautrock και των σπουδαίων επιρροών για τους Malcouns από τους θρυλικούς Can, αλλά και των Agitation Free, Ibliss και Tomorrow’s Gift.

«Ρίχνουμε ματιές στα funk και ψυχεδελικά fusions της Μέσης Ανατολής και σε ποικίλους ethnic δίσκους, από τους οποίους επηρεαζόμαστε ηχητικά αλλά και μουσικά.» υποστηρίζει ο Whitefield. «Προσπαθούμε να συνδυάσουμε τον παγκόσμιο πειραματισμό του krautrock με funk γκρούβες.» Αυτό εξηγεί το πως τραγούδια με ασυνήθιστα μετρήματα μπορούν και ακούγονται τόσο προσβάσιμα και φυσικά, στο «Unstraight Ahead», το οποίο αποτελεί στην πλειοψηφία του μία ορχηστρική προσπάθεια, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες να εμφανίζονται σε όλη τη διάρκειά του, προερχόμενοι είτε από την Αφρικανική διασπορά, είτε από την krautrock σκηνή της γεννέτειράς τους, Γερμανίας: Είναι η Marja άλλωστε, κόρη του δημιουργού των Embryo, Christian Burchard, της οποίας τα φωνητικά δίνουν το σήμα εκκίνησης του «Unstraight Ahead».

Η μουσική των Karl Hector and the Malcouns είναι εκτός χρόνου και τον υπερνικά, μουσική η οποία δεν θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί στην εποχή από την οποία εμπνέονται και επηρεάζονται ως προς τις καλλιτεχνικές και αισθητικές τους κατευθύνσεις, μιας που η σκοπιά της είναι τόσο ευρεία που δεν χωράει σε τέτοια στεγανά. Είναι ωστόσο μουσική η οποία έχει τη βάση της στο funk, φέροντας ταυτόχρονα μια αστείρευτη διάθεση να εξερευνήσει και να διευρύνει τα όρια του συγκεκριμένου μουσικού είδους.

***

LINKS:

***

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

***

athens poster

 

Loading…

LIVE | EVENTS

KAMELOT

Kamelot Live In Athens | Gagarin 205 / 10 Nov.2017


Το κατά πολλούς καλύτερο power metal συγκρότημα της εποχής μας επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια απουσίας! Οι Kamelot ιδρύθηκαν το 1991 στη Florida των Ηνωμένων LEARN MORE

 

Upcoming Live | Events / View All

Kamelot Live In Athens | Gagarin 205 / 10 Nov.2017

Nick Cave &The Bad Seeds live @ Tae Kwon Do, Φάληρο / 16.Nov.17

Lacuna Coil + Cellar Darling τον Νοέμβριο live σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη!


 

Related Articles

Serenity – My Final Chapter // Metal Rock Ballads / Playlist
 1. Serenity – My Final Chapter // Metal Rock Ballads / Playlist
 2. Draconian – Rivers Between Us (feat daniel anghede) // Metal Rock Ballads / Playlist
 3. Midnight with Jon Oliva – Painted Skies // Metal Rock Ballads / Playlist
 4. Dragonhammer – Scream // Metal Rock Ballads / Playlist
 5. Riot – Immortal // Metal Rock Ballads / Playlist
 6. Shadowquest – Last Farewell // Metal Rock Ballads / Playlist
Scroll Up